Trainingen & cursussen

Ontdek

Verlang jij er naar om te groeien in je geloof? We bieden verschillende cursussen aan die je daar misschien bij zouden kunnen helpen.  

Veelal maken we gebruik van bestaande cursussen (zoals Vrijheid in Christus en de Ministry Cursus). In het voorjaar is er altijd 'Spring Mix'. Dan worden er altijd 5 à 10 cursussen of workshops aangeboden die door de gemeenteleden zelf aangeboden worden. 

Groeicursussen

klik hier voor springmix

Met regelmaat bieden we de ministry cursus aan. Dat is echt iets dat bij de Vineyard hoort, alle ‘doing the stuff’ begint hier. Echt een aanrader voor de hele gemeente.

Wat is ministry?
Ministrygebed is een vorm van bidden, waarbij je met twee mensen bidt voor een ander en deze persoon voor God brengt. Bij ministrygebed verwachten we dat God door zijn Geest daadwerkelijk aanwezig is (Luc. 11:13). Het gaat daarbij niet om de bidders, maar om God die door de Heilige Geest wil werken in het leven van de persoon die om gebed vraagt. Ministrygebed is zegenen wat God aan het doen is. De bidders bidden met een open hart en open handen (en open ogen!) in de verwachting dat de Heilige Geest de liefde van God in de harten uitstort (Rom. 5:5).
Deze cursus is oorspronkelijk van New Wine, en wordt door verschillende mensen als ‘steengoed’ omschreven. NGK De Lichtboog in Houten biedt hem aan, en Baptistengemeente De Rank en wij Vineyard Utrecht haken daarbij aan. Zo hebben we een mooie grote groep, en het is waardevol om met mede broeders en zuster uit twee andere kerken samen op te trekken in he twerk van de Heilige Geest.

Elke groepssessie bestaat uit:
  • Aanbidding (20 minuten)
  • Een korte inleiding waarin de lesstof wordt samengevat , met ruimte voor vragen (25 minuten)
  • Ruime tijd voor oefening: de nadruk ligt op het beoefenen (60 – 90 minuten)

Verdere informatie:

  • De cursus is vijf avonden: Vier cursusavonden en een terugkom avond.
  • De avonden zijn van 19:45-22:00 uur.
  • De kosten zijn 5,- per avond (koffie en thee), en 10,- voor het boekje. Bij elkaar 35,- euro.
  • De locatie: NGK De Lichtboog in Houten (Kruisboog 22, 3994 AE Houten).
  • Er zullen deelnemers zijn van de NGK, van baptistengemeente De Rank, en van ons, Vineyard Utrecht.

Als er vragen zijn, of je wilt vast aangeven dat je interesse hebt, stuur dan even een email naar Lucas: lucas.vanderwaal@vineyardutrecht.org

mail lucas

Ministry Cursus

Veel christenen hebben veel meer potentieel dan ze zelf denken. En dat is nog makkelijk te bereiken ook. Hoe dan? Door onderwijs over wat hun nieuwe identiteit in Christus is. Zolang we worstelen met zonden en ervaringen uit het verleden, blijft het moeilijk om grip te krijgen op de waarheid. Of, zoals Jezus het zei: “… u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.” (Johannes 8:32) 

De Discipelschapscursus Vrijheid in Christus is gebaseerd op de twee bekendste boeken van Dr. Neil T. Anderson: Overwinning over de duisternis en De Bevrijder. Het is voor kerken een duidelijke en effectieve manier om nieuwe christenen en degenen die al langer christen zijn te helpen vruchtbare discipelen te worden. Wereldwijd is de cursus door honderdduizenden cursisten in duizenden kerken gevolgd. Vaak wordt de Vrijheid in Christus cursus gebruikt na de Alpha-cursus. Gelovigen horen dan vaak voor het eerst over wie ze zijn in Christus. 

Heb jij interesse? Stuur dan een mail naar Lucas: lucas.vanderwaal@vineyardutrecht.org 

Zie voor meer informatie over de cursus de website van Vrijheid in Christus: https://ficm.nl/vrijheid-in-christus/

Vrijheid in Christus

meld je aan