Spring Mix 22

Ontdek

SPRING MIX 22

In de lente organiseren we, ook dit jaar weer, een ‘Spring Mix’: Twee maanden lang workshops voor en door gemeenteleden. Zoals John Wimber al zei: “Everybody gets to play”.
Waarom Spring Mix? De reden dat we een Spring Mix organiseren is omdat we het belangrijk vinden dat de gemeente zich meer en meer met elkaar verbindt, en omdat we het belangrijk vinden dat de passies die God in ons gelegd heeft de ruimte krijgen. We zijn bedoeld als een lichaam, en we hopen ook steeds meer zo te gaan functioneren.
Voor wie? We willen graag dat de workshops voor iedereen ‘open’ zijn. Dus ook voor mensen die momenteel niet op een huisgroep zitten, en mensen die niet in onze gemeente zitten of zelfs niet gelovig zijn (al past dat misschien niet in elke workshop).
Avonden: De workshopavonden zullen dit jaar (net als vorig jaar) op de woensdagen tussen de huisgroepavonden vallen (zie hieronder de data). In april en mei zijn er dus zowel workshopavonden als huisgroepavonden. 

Planning 

• Zondag 6 maart | Kick-off Spring Mix in de zondagsdienst (Start inschrijving via de website)
• Maandag 7 maart | Training workshopleiders (avond)
• Zondag 27 maart | Sluiting inschrijving voor de deelnemers
• Woensdag 13 april | Start Spring Mix! 4 woensdagavonden
• Spring Mix avonden | 13 april, (27 april niet wegens Koningsdag), 11 mei, 25 mei en 8 juni.

Filmclub, Italiaanse editie

 

Door:Jaap van HeusdenWat ga je doen:

Het afgelopen jaar werkte ik samen met een Italiaanse acteur aan een nieuwe film. Aanleiding om weer eens in de rijke geschiedenis van de Italiaanse cinema te duiken. Met de filmclub gaan we vier klassiekers bekijken. Films van makers met een aandachtige en indringende blik op de wereld en de menselijke ziel. We kijken met in ons achterhoofd de vraag: Waar openbaart zich in het alledaagse het transcendentale? En ook: Is het zinnelijke medium film überhaupt geschikt om iets van het bovenzinnelijke te tonen?

Ook niet onbelangrijk, het zijn heerlijke films om met elkaar te kijken.
 
• Roma città aperta (Rome, Open City), Roberto Rossellini, 1945, 1h 45m
• Il Posto (The Job), Ermanno Olmi, 1961, 1h 33m
• Ladri di biciclette (Bicycle Thieves), Vittorio De Sica, 1948, 1h 29m
• Il Postino (The Postman), 1994, Michael Radford, 1h 56m

 

Groepsgrootte8-16 deelnemersGasten van buiten?WelkomLocatieEkko

Bemuurde Weerd Westzijde 33513 BH UtrechtTijd 19:15-22:15Data13 apri, 11 mei, 25 mei , 8 juni

Je eigen creatie in edelmetaal

 
Door:
Peter Mestrum
 
Wat gaan we doen:
Een sieraad maken beoogt maar één doel en dat is het zichtbaar maken van esthetische schoonheid. Daarin imiteren we ten volle onze Schepper.
In metaal, dus ook in edelmetaal (zilver?), je fantasie uitdrukken, vereist inspanning en je hebt er behoorlijk wat skills bij nodig. De voldoening die het geeft als het lukt is recht evenredig en misschien nog iets meer dan dat. Het werken met “weerbarstig” materiaal en je focus op het beoogde doel gevestigd houden is tevens een waardevolle geestelijke training. Daar wil ik je graag bij helpen.
Je bedenkt van tevoren wat je graag wil gaan maken, een hanger, armband, ring of oorbellen en maakt een zo duidelijk mogelijke schets. Op de eerste avond leg ik de werking van verschillende gereedschappen uit en bespreken we samen je idee. Ik geef je adviezen over eventuele aanpassingen om het daadwerkelijk uitvoerbaar te maken.
Vervolgens krijg je 3 avonden de gelegenheid om je sieraad uit te voeren. Uiteraard help ik je daar bij. Mocht het binnen 3 avonden niet gelukt zijn, dan is uitbreiding naar een 4e avond een optie.
Groepsgrootte:
Max. 4 deelnemers
(De eerste avond zijn alle 4 deelnemers welkom, voor de vervolgavonden worden 2 groepjes van 2 personen gevormd.)
Gasten van buiten?
Bespreekbaar
Locatie:
Atelier in mijn woning -> Molenstraat 26, (Vreeswijk) Nieuwegein.
Tijd:
19.30 – 22.00 uur

Open atelier ‘In den beginne’

 

Door:
Esther en Bart
Wat gaan we doen:
Denk jij wel eens ‘het lijkt me leuk om te tekenen, schilderen of illustreren maar ik weet niet hoe ik moet beginnen’, of ‘ik zou er meer tijd voor willen maken’ Of: ‘ik wil graag andere technieken uitproberen en inspiratie opdoen bij anderen’ ? Als deze gedachten bij jou leven dan is het open atelier ‘In de beginne’ de plek voor jou! We gaan in deze workshop tekenen en schilderen, maar ook andere grafische technieken uitproberen zoals bijv. monoprint. Als je zelf al een idee hebt wat je wil maken dan is daar ook ruimte voor. Je hoeft geen ervaring of talent te hebben (mag wel natuurlijk). Juist door aan de slag te gaan zul je (nog meer) ontdekken welke vorm bij je past en het enige wat daarvoor nodig is, is ‘beginnen’.
Waar:
Het atelier van Shirley aan de Westerkade 33
Groepsgrootte
Max 6
Tijd:
19:30-22:00
Data: 14 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni

Launching our kids

 

Door:

Willem en Josien Bakker, Martijn Mom en gastspreker

Wat ga je doen? Onze kinderen leren leven met Jezus, dat is misschien wel het allerbelangrijkste wat we als ouders doen. Tegelijkertijd ben je soms al lang blij als ze fatsoenlijk gegeten hebben en zonder oorlog in bed liggen. In deze workshop willen we samen dromen over wie God voor onze kinderen wil zijn en welke rol Hij in hun leven wil innemen. We delen praktische tips en ervaringen over hoe jij vorm geeft aan de geloofsopvoeding van je kinderen. Welke kleine stapjes kun je maken? En hoe kun je intentioneel bezig zijn met geloofsopvoeding? Wat is een gezonde balans tussen stimuleren en loslaten? Daarover gaan we samen in gesprek. Ook komt een gastspreker wat vertellen over manieren waarop je kinderen kunt leren Gods stem te verstaan en praktische tips te delen over geloofsbeleving. Vorig jaar gaven we een vergelijkbare workshop, waarin we ontdekten hoe waardevol het is om elkaar hier als gemeente in te ondersteunen. Dus sluit aan, deel en ontvang!

 

Groepsgrootte

Max. 40 deelnemers

Gasten van buiten?
Van harte welkomLocatie: 
Twee avonden zijn fysiek (2 en 4) en twee online (1 en 3).
Locatie: ergens in Utrecht, volgt.
Tijd: 
20:15-22:00Data: 13 april 2022 , 11 mei , 25 mei, 8 juni

Jezus delen met moslims

 

Door: 
Wouter en Christianne van Essen
Wat ga je doen? 
Wie in of om Utrecht woont, werkt en/of kerkt heeft vast wel mensen met een moslimachtergrond gezien, ontmoet, of zelfs vriendschap opgebouwd met hen. In deze workshop willen we met jullie nadenken over hoe je in contact komt met hen en hoe je in je contacten Jezus kunt delen. We zullen achtergrondinformatie met jullie delen en we bespreken vragen als Wat is het goede nieuws voor een moslim? Wat zijn barrieres voor hen om tot Jezus te komen? We delen praktische tools (mogelijk samen met externe sprekers) over hoe je kunt uitreiken naar moslims in je omgeving. En we willen elkaar bemoedigen en samen bidden voor onze contacten.
We zijn van plan te eindigen samen mét moslims voor een gezellige ‘pizzaparty’ met een open, respectvolle uitwisseling over geloofszaken, waarvoor je je contacten dus kunt uitnodigen!
Groepsgrootte
Geen maximum
Gasten van buiten?
Van harte welkom!
Locatie: 
Krachtstation
Adres: Amerikalaan 199
Tijd: 
Donderdagen van 19.45u-21.45u
Data,  14 april 2022, 12 mei 2022, 26 mei 2022, 9 juni 2022

Everybody gets to play -letterlijk- 

 

Door: 
Pauline Mom
Wat ga je doen? Voor een goede weekendvibe wil ik op vrijdagavond spelavonden organiseren. Gezellig samen eten, connecten en elkaar fanatiek verslaan met een spelletje Risk, Ticket to ride, Gesjaakt of iets wat je zelf meebrengt! De laatste avonden vallen in de zomer, bij goed weer verkassen we naar een park voor een goeie ouderwetse zeskamp of potje voetbal. Van harte welkom om aan te haken!
Groepsgrootte

Geen maximum.

Gasten van buiten?
Neem gerust iemand van buiten de gemeente mee, leuk juist! Voor hen een goed moment om kennis te maken met de kerk, voor ons een mooie manier om onze gastvrijheid te oefenen!
Locatie: 
Bij ons thuis in de Bilt. Bij een grote groep wijken we uit naar een andere locatie.
Tijd: 
19:00-22:00Data:

We komen bij elkaar op de vrijdagen VOOR de springmixavonden.8 april, 6 mei , 20 mei, 3 juni

Mannen die bidden

 

 

  • Verlang je ernaar te groeien in gebed?
  • Wil je voor het eerst of opnieuw leren luisteren naar Gods stem?
  • Verlang je ernaar om Gods koninkrijk te zien doorbreken in jouw omgeving?

Dat is de workshop mannen die bidden

Waar we in onze workshop op mikken is om samen met broers te groeien in leren bidden. De workshop is dus niet zozeer praten over bidden, maar vooral doen.

7 weken lang, iedere vrijdagochtend (dus niet eens per twee weken) bidden tussen 06.00 en 08.00 ’s ochtends. Waarom zo vroeg? Omdat we hebben ervaren dat het ons wat mag kosten. Want de zegen is er!

Waar komen we vandaan?

We zijn een aantal jaar geleden zelf gestart omdat we wilden groeien in gebed en dan met name voorbede doen, omdat we het verlangen hebben om Gods koninkrijk te zien doorbreken in onze eigen omgeving. En die route is door gebed. Sindsdien zijn we niet meer gestopt. We groeien nog steeds in gebed, de verhoringen die we zien werken aanstekelijk en het samen onderweg zijn in de vragen die hierbij komen kijken is waardevol.

Hoe ziet onze tijd samen er uit?

We komen bij elkaar, starten onze tijd samen altijd met een ‘accountability’ rondje omdat we elkaar graag willen steunen en scherpen in ons verlangen om heilig te leven. Vervolgens is er een tijd van aanbidding om God te eren en af te stemmen op Vader. Dat vloeit eigenlijk altijd vloeiend over in tijd van gebed waarin we bidden, luisteren, wachten, kloppen, proclameren etc..

Dus voel jij je geroepen/aangesproken om met ons mee te doen? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet!

Met vredige groet,

Joost, Felix, Jan, Paul & Pieter

Heart of worship/Hart van aanbidding

 

Door:
Danielle en Jason
Wat gan we doen?
Ik hoop vier mini-aanbiddingsavonden te organiseren. Nadat ik (tijdens zo’n soort avond) zelf heel krachtig door God ben aangeraakt, heb ik zo het verlangen om in Gods aanwezigheid te zijn. Dé beste plek. De plek waar genezing, bevrijding etc. is. De plek waar het niet meer gaat om wat je doet, maar om wie je bent. De plek waar je zo dicht bij God kunt komen en dat doet verlangen naar meer.. Ook de plek waar we worden zoals God ons bedoeld heeft, zodat we mogen schitteren voor Zijn Koninkrijk op de plek die God voor ieder van ons heeft. Ik zie er zo naar uit om samen met jullie God te ontmoeten. Behalve aanbidden (waarbij we meezingen met YouTube ;)), zullen we ook gaan bidden en luisteren naar God. Mag ik jullie daarin meenemen?
Groepsgrootte:
Hoe meer hoe beter 😉
Gasten van buiten?
Mag wel, als je denkt dat het geschikt is voor die persoon.
Locatie:
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
Tijd:
Vanaf 19.15u koffie en thee
19.30-22u (met uitloop tot 22.30u. Je bent vrij om eerder weg te gaan als dit voor jou te laat wordt)
Data: 13 april, 11 mei, 25 mei, 8 juni

Journey of generocity

Door wie: 
Jaap Nap (en Leendert de Jong)
Wat ga je doen? 

Wat zegt Jezus over geld? Best veel eigenlijk! Kom erachter in deze workshop. En niet alleen dat, maar ook over alle andere aspecten van vrijgevigheid, zoals tijd, energie, relaties en invloed. Oftewel: hoe ben je een goed rentmeester van alles wat jou is toevertrouwd?

Groepsgrootte
Max. 10 deelnemers
Gasten van buiten?
Hoogstwaarschijnlijk een combi van Vineyard (6 deelnemers) en Journey of Generocity (4 deelnemers).Locatie: 
(Waarschijnlijk) Stationsweg 44 te BunnikTijd: 
20:00-22:00Data: 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni (nog onder voorbehoud)