‘De Here is mijn herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb! Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. Hij verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg waar zijn recht geldt, tot eer van zijn naam.’ Psalm 23: 1-3

Waarom Spring Mix?
Spring Mix is erom te verbinden. Met elkaar onderling in de gemeente maar ook met mensen van daarbuiten. En omdat we het belangrijk vinden dat de passies en talenten die God in ons gelegd heeft de ruimte krijgen. We zijn bedoeld als een lichaam, en we hopen ook steeds meer zo te gaan functioneren. Door samen workshops te organiseren ontstaat er een leuke, nieuwe manier om elkaar te ontmoeten en tegelijk nieuwe dingen te leren van elkaar.
Voor wie? 
We willen graag dat de workshops voor iedereen ‘open’ zijn. Dus ook voor mensen die momenteel niet op een huisgroep zitten, en mensen die niet in onze gemeente zitten of zelfs niet gelovig zijn (al past dat misschien niet in elke workshop).
Planning 
  • 15 januari – 5 februari | Aanmelden als workshop leider
  • 5 maart | Start inschrijvingen deelnemers
  • 5 april | Start Spring Mix
  • 19 april | Tweede Spring Mix
  • 3 mei | Derde Spring Mix
  • 17 mei | Laatste Spring Mix
De Spring Mix avonden zijn op in plaats van de reguliere huisgroep avonden. Na de Spring Mix zal er nog twee keer huisgroep zijn voor de zomerstop begint.

Let op: inschrijven voor Spring Mix 2023 kan tot en met 26 maart.

Leesclub Sushaku Endo – Carola

Een plek voor verraders –  leesclub Sushaku Endo 

Het christelijk geloof, zo vond de katholieke schrijver Shusaku Endo, was een jasje dat hem niet goed paste, een gearrangeerd huwelijk. Voor de Japanner die hij was, bleef het westerse christendom –  met z’n vaderfiguur, z’n offers, z’n zonde, z’n hemel en z’n overwinning, als een vreemd verhaal klinken.  

Zijn hele leven zou Endo zoeken naar wat geloof dan wél betekent. Hij schreef er talloze indringende en prachtige boeken over, waarvan ik er graag samen twee of drie lees. De romans zijn niet moeilijk te lezen, maar de thema’s zijn niet makkelijk: lafheid, wreedheid, afwijzing, verloochening, verraad. Ze gaan over wie Jezus is voor wie nooit van hem heeft gehoord of niet in hem kan geloven, en wat er van je religie overblijft als je je allerdonkerste verlangens en angsten onder ogen komt. Soms zware, gewelddadige kost, vaak prachtig en meeslepend.  

We lezen in ieder geval Stilte (of Silence) en Diepe Rivier (Deep River) en misschien nog wel meer, en daar praten we samen over. Er ligt ook nog een prachtige verfilming van Silence op de plank die ik zelf nog niet heb aangedurfd.  

Iedereen die van lezen en de zaken bevragen houdt, is welkom. Mensen die zich ook af en toe nerveus afvragen wat er eigenlijk nog zit aan geloof, daar zo onder het gladde oppervlak, zijn éxtra welkom. Endo schreef literatuur, geen theologie, dus kom met een open blik. Max 10 deelnemers. We volgen het reguliere schema, enkel rondom de meivakantie schuiven we in overleg. Locatie volgt nog. 

Vrijheid in Christus – Lucas

Cursus Vrijheid in Christus  

God heeft ons bedoelt om vrij te zijn. Toch ervaren we dat niet allemaal. God wil ons daarvoor de ‘waarheid’ geven, dat zal ons vrij zetten. Een belangrijk onderdeel daarbij is dat je gaat zien wie je bent in Christus. Je nieuwe indentiteit. Daar gaan we in deze cursus ‘Vrijheid in Christus’ bij stil staan. De cursus is wat anders dan gebruikelijk: We komen niet bij elkaar, maar je krijgt elke week (10 weken lang) een clip toegestuurd over een bepaald onderwerp. Die clip kun je die week bekijken op een moment dat het jou goed uitkomt. In plaats van bij elkaar te komen willen je uitdagen om echt tijd te nemen om hier samen met God, in gebed, doorheen te gaan. Zo nemen we tijd om in zijn aanwezigheid te zijn. Een mooie uitdaging om je te laten leiden door de Heilige Geest. Ook willen we je uitdagen om de dingen waar jij tegenaan loopt te delen met hen waar je al langer mee optrekt (je huisgroep of triade). We houden sowieso elke week contact, en elke zondag is er na de dienst ruimte om gebed te ontvangen over het onderwerp waar je die week mee bezig bent geweest. We starten met een gezamenlijke bijeenkomst op dinsdag 4 april (19:30-21:00). Op zaterdag 24 juni zijn we bij elkaar voor een ‘stappendag’. Dan gaan we met elkaar, in gebed, een aantal stappen door, die je zeker verder in vrijheid zal brengen. We doen de cursus samen met gemeente De Rank. Wees welkom!

Natuur schilderen – Esther

Workshop Buitenschilderen

In deze workshop gaan we naar een mooie plek buiten in de natuur of in een tuin of park om daar te gaan schilderen of tekenen, geïnspireerd door wat we zien (en dat kan variëreren van één enkele bloem tot een abstracte weergave van de kleuren van het landschap). Lijkt je dit leuk dan ben je van harte welkom. Ervaring is niet nodig. Ook kinderen (vanaf 8 jaar) zijn welkom om mee te doen.  

De data van het schilderen zijn 15 april en 13 mei en 6 juni als reservedatum bij slecht weer. Tijdstip is van 14:00 tot ca 16:00 uur. Voorafgaand is er een korte introductie en kennismaking bij ons thuis op donderdagavond 6 april van 20:00 tot 21:30.

 

 

 

De wijk in! – Wouter

De wijk in! 

Data: zondagen 2 april, 23 april, 7 mei en 21 mei  

Locatie: verzamelen bij de ingang van het Krachtstation 

Tijdstip: 09:45-10:45u  

 We hebben al een paar jaar het Krachtstation als Vineyard onderkomen, maar hoe goed kennen we de wijk eromheen eigenlijk? Zou het niet gaaf zijn als we met onze aanwezigheid ook de wijk eromheen tot zegen zijn? In deze springmix gaan we op 4 zondagen vooraf aan de dienst op avontuur de wijk in voor een “gebedsplandeling”. 

“Plandelen” is een samentrekking van wandelen en plastic rapen. We gaan dus in de eerste plaats heel praktisch de wijk in met afvalknijpers en afvalzakken. Maar daarnaast is het de bedoeling om het te combineren met een gebedswandeling: de wijk ontdekken, zegenen wie of wat we tegenkomen, kijken met Gods ogen & luisteren wat Hij over de wijk en de mensen te zeggen heeft. 

Daarna praten we na met koffie tot de dienst begint. Wie gaat er mee op avontuur? 

Naaiatelier – Shirley

Naaiatelier

Heb je wel eens gedacht om zelf iets te maken van stof of wil je hulp bij het verstellen of repareren van kleding? 

In de workshop gaan we ons vooral verdiepen in hoe je praktische naaiprojectjen kunt aanvliegen. De filosofische achtergrond van het rentmeesterschap en hoe dit zich verhoudt tot ons in deze workshop, gaan we in de eerste avond bespreken. Vragen zoals: Heeft het rentmeesterschap wat in de Bijbel genoemd wordt nog betrekking op ons vandaag? Wat betreft praktische vragen zou je het kunnen hebben over: Waarom zou je je kleding verstellen en niet gewoon weggooien? Waarom zou je tweedehands kleding kopen (en verstellen)? Wat voor kleding zou je wel of niet moeten kopen? Wat doe je met kleding die echt niet meer te dragen is? 

We gaan met zijn allen hier over in discussie op de eerste avond onder het genot van een heerlijk drankje. Op die avond nemen we ook onze projectjen mee, die we dan bespreken. De volgende avonden gaan we eerst even met elkaar uitwisselen over wat we gaan doen, en daarna gaan we vooral aan de slag. 

Dit is een uitermate goede gelegenheid om iemand mee te nemen die graag creatief bezig wilt zijn, maar niet naar de Vineyard gaat. 

We hopen een aantal naaimachines te scoren, als jij er een hebt en je kunt die meebrengen, dan graag.

Data: elke twee weken vanaf 5 april op donderdagavond (of in overleg). 

Locatie: Westerkade 33, Utrecht (bij station Vaartse Rijn) 

The Chosen – Joram

The Chosen: ontmoetingen met Jezus   

We gaan vier afleveringen van de serie ‘The Chosen’ kijken. Dat is een serie over het leven van Jezus en de mensen om Hem heen in de tijd dat Hij op aarde rondliep. We kijken naar ontmoetingen tussen Jezus en deze mensen, en naar wat dat met hen doet. Elke avond sluiten we af met napraten over de aflevering. Zitzakken, bekers, koffie, thee en beamer regel ik, nemen jullie versnaperingen en ander drinken mee?

Locatie De Bedoeling, 2, Bedumerschans, Fokkesteeg, Nieuwegein, Utrecht, Nederland, 3432 TJ, Nederland
 Tijd: 20.00-22.00

Walk & Talk – Els en Herman

Walk and talk

We gaan tijdens de workshop met elkaar wandelen. Om zo elkaar (beter) te leren kennen en ons te laten verfrissen door de natuur, haar schoonheid en de wind in onze haren. Als hulp krijg je iets mee om te bespreken en te overdenken. We hoeven niet continu te praten, soms zullen we meditatief wandelen.  

We kiezen routes uit van ongeveer 8 kilometer en nemen daar 2 tot 2,5 uur de tijd voor.  

Locatie: vier verschillende plekken rondom Utrecht (bos, polder).  

Tijd: 10.30-12.30/13.00 uur 

Data:

  • 8 april 
  • 22 april 
  • 29 april 
  • 20 mei      

Je eigen creatie in edelmetaal – Peter

Je eigen creatie in edelmetaal

Omdat het een groot succes is gebleken en vooral omdat ik het leuk vind, biedt ik ook dit jaar mijn workshop aan. 

Ik bied het volgende aan; ik help je bij het realiseren van een door jou bedacht sieraad of siervoorwerp. Dat wil zeggen je hebt al een duidelijk idee over hetgeen je wil maken en welke materialen je daarbij wil gebruiken. (Goud, zilver, koper, messing, alpaca, edelstenen.)  

Op de eerste avond bespreken we je idee en adviseer ik je daarin. Daarna gaan we lekker aan de slag.

Je neemt een ontwerpschets mee, een foto of een voorbeeld van een vergelijkbaar item. M.a.w. we gaan meteen aan de slag met het analyseren en bespreken van je idee. 

Je krijgt 4 avonden, (of dagdelen), van 3 uur de tijd om je creatie uit te voeren.  Uiteraard is mijn hulp daarbij intensief voorhanden. Moeilijke technieken zoals (hard)solderen, mag je zelf proberen, maar wil ik graag voor je doen.

Aan de workshop zijn wel kosten verbonden. Voor het gebruik van mijn atelier -> gas, zuurstof, soldeermiddelen, schuurpapier, polijstvetten vraag ik een onkostenvergoeding van €50,-. (Voor 4 x 3 uur). Verder betaal je kosten voor het gebruikte (edel)metaal. Je mag uiteraard je eigen materiaal, zoals “oud goud” of zilver meenemen, dan geldt dat laatste natuurlijk niet. 

Mannen die bidden – Pieter & Joost

Mannen die bidden 

–          Verlang je ernaar te groeien in gebed? 

–          Wil je voor het eerst of opnieuw leren luisteren naar Gods stem? 

–          Verlang je ernaar om Gods koninkrijk te zien doorbreken in jouw omgeving? 

Dat is de workshop mannen die bidden.

Waar we in onze workshop op mikken is om samen met broers te groeien in leren bidden. De workshop is dus niet zozeer praten over bidden, maar vooral doen. 

 7 weken lang, iedere week (dus niet 1 x per 2 weken) op dinsdag tussen 22.00 en 24.00 ‘s avonds OF vrijdag tussen 06.00 en 08.00 ’s ochtends. Waarom deze ‘uitdagende’ tijden? Omdat we hebben ervaren dat het ons wat mag kosten. Want de zegen is er!

We komen bij elkaar, starten onze tijd samen altijd met een ‘accountability’ rondje omdat we elkaar graag willen steunen en scherpen in ons verlangen om heilig te leven. Vervolgens is er een tijd van aanbidding om God te eren en af te stemmen op Vader. Dat vloeit eigenlijk altijd vloeiend over in tijd van gebed waarin we bidden, luisteren, wachten, kloppen, proclameren etc.. 

Dus heb jij een verlangen op dit gebied of voel je je misschien door God aangespoord? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet!