Trainingen & Cursussen

Ontdek

Trainingen & Cursussen

Cursussen 

Elk jaar zijn er twee cursusseizoenen: In het najaar (september-december) en in de lente (april en mei). Elke periode zal er aangegeven worden welke cursussen er beschikbaar zijn (het programma komt in september en maar online te staan).

SPRING MIX 22

Komende lente is er weer een nieuwe editie van Spring Mix! We hopen weer een aantal mooie cursussen aan te bieden. Heb jij het verlangen of droom waar je graag een cursus over wil geven? Neem dan snel een kijkje. Klik de button hieronder.

Vrijheid in Christus

Veel christenen hebben veel meer potentieel dan ze zelf denken. En dat is nog makkelijk te bereiken ook. Hoe dan? Door onderwijs over wat hun nieuwe identiteit in Christus is. Zolang we worstelen met zonden en ervaringen uit het verleden, blijft het moeilijk om grip te krijgen op de waarheid. Of, zoals Jezus het zei: “… u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.” (Johannes 8:32) 

 

De Discipelschapscursus Vrijheid in Christus is gebaseerd op de twee bekendste boeken van Dr. Neil T. Anderson: Overwinning over de duisternis en De Bevrijder. Het is voor kerken een duidelijke en effectieve manier om nieuwe christenen en degenen die al langer christen zijn te helpen vruchtbare discipelen te worden. Wereldwijd is de cursus door honderdduizenden cursisten in duizenden kerken gevolgd. Vaak wordt de Vrijheid in Christus cursus gebruikt na de Alpha-cursus. Gelovigen horen dan vaak voor het eerst over wie ze zijn in Christus. 

 

De cursus bestaat uit 10 dinsdagavonden, en we starten 5 oktober. Na afloop wordt er persoonlijk voor je gebeden. Daar nemen we een ochtend of een avond voor.  

Zie voor meer informatie over de cursus de website van Vrijheid in Christus: https://ficm.nl/vrijheid-in-christus/

Training innerlijke genezing

Deze cursus gaat over innerlijke genezing voor je zelf en anderen. Er wordt ingegaan op innerlijke genezing, wat is het wel, wat is het niet en waarom het nodig is. Verder gaan we in op vier belangrijke terreinen waar innerlijke genezing nodig is. Als laatste zullen we kennis maken met de boeken van Rita Bennet over innerlijke genezing. 

 

Waarom innerlijke genezing?

We leven in een gebroken wereld en als gevolg daarvan vinden er in ieder mensenleven gebeurtenissen plaats die ons beschadigen. Vanaf het begin is de vijand van God bezig om wat God gemaakt heeft te verstoren en te vernietigen. Innerlijke genezing is Gods oplossing om de effecten van deze vernietiging om te keren in een krachtige bewijzen van zijn liefde. Sommige gebeurtenissen kunnen diepe verwondingen achterlaten in onze ziel. Mensen kunnen ons gekwetst hebben of afgewezen. Je ouders kunnen bijvoorbeeld je hele leven lang tegen je gezegd hebben dat je nergens voor deugde, of misschien heeft de dood van een geliefde een diep onverwerkt verdriet in je leven achtergelaten. Deze dingen kunnen een emotionele blokkade (gaan) vormen in ons leven. Afwijzing en teleurstelling kunnen iets in ons stuk maken zodat we muren om ons hart gaan bouwen. We laten niemand meer binnen. Dat kan ons belemmeren in verder emotionele groei. 

De cursus start op 20 september 2021. Het bestaat uit vier avonden en een zaterdag.

 

Zie hier de Sway voor meer informatie.