Trainingen & Cursussen

Ontdek

Trainingen & Cursussen

Cursussen 

 

Dit najaar hebben wij drie bijzondere cursussen. 

Neem even de tijd om er over na te denken.

Ze zullen zeker een positieve impact op je leven hebben. 

In het voorjaar is er ook altijd een workshopronde, met vele verschillende workshops. Zie daarvoor de Spring Mix pagina. 

Vrijheid in Christus

Veel christenen hebben veel meer potentieel dan ze zelf denken. En dat is nog makkelijk te bereiken ook. Hoe dan? Door onderwijs over wat hun nieuwe identiteit in Christus is. Zolang we worstelen met zonden en ervaringen uit het verleden, blijft het moeilijk om grip te krijgen op de waarheid. Of, zoals Jezus het zei: “… u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.” (Johannes 8:32) 

 

De Discipelschapscursus Vrijheid in Christus is gebaseerd op de twee bekendste boeken van Dr. Neil T. Anderson: Overwinning over de duisternis en De Bevrijder. Het is voor kerken een duidelijke en effectieve manier om nieuwe christenen en degenen die al langer christen zijn te helpen vruchtbare discipelen te worden. Wereldwijd is de cursus door honderdduizenden cursisten in duizenden kerken gevolgd. Vaak wordt de Vrijheid in Christus cursus gebruikt na de Alpha-cursus. Gelovigen horen dan vaak voor het eerst over wie ze zijn in Christus. 

 

De cursus bestaat uit 10 dinsdagavonden, en we starten 5 oktober. Na afloop wordt er persoonlijk voor je gebeden. Daar nemen we een ochtend of een avond voor.  

Zie voor meer informatie over de cursus de website van Vrijheid in Christus: https://ficm.nl/vrijheid-in-christus/

De prayer course

De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in acht video’s, met bijbehorende gespreksvragen voor elke bijeenkomst. De cursus is ontstaan uit een samenwerking tussen Alpha en 24-Prayer NL. Het is ontworpen om in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen. De Prayer Course is 7 donderdagavonden, en we starten donderdag 30 september. 

Training innerlijke genezing

Deze cursus gaat over innerlijke genezing voor je zelf en anderen. Er wordt ingegaan op innerlijke genezing, wat is het wel, wat is het niet en waarom het nodig is. Verder gaan we in op vier belangrijke terreinen waar innerlijke genezing nodig is. Als laatste zullen we kennis maken met de boeken van Rita Bennet over innerlijke genezing. 

 

Waarom innerlijke genezing?

We leven in een gebroken wereld en als gevolg daarvan vinden er in ieder mensenleven gebeurtenissen plaats die ons beschadigen. Vanaf het begin is de vijand van God bezig om wat God gemaakt heeft te verstoren en te vernietigen. Innerlijke genezing is Gods oplossing om de effecten van deze vernietiging om te keren in een krachtige bewijzen van zijn liefde. Sommige gebeurtenissen kunnen diepe verwondingen achterlaten in onze ziel. Mensen kunnen ons gekwetst hebben of afgewezen. Je ouders kunnen bijvoorbeeld je hele leven lang tegen je gezegd hebben dat je nergens voor deugde, of misschien heeft de dood van een geliefde een diep onverwerkt verdriet in je leven achtergelaten. Deze dingen kunnen een emotionele blokkade (gaan) vormen in ons leven. Afwijzing en teleurstelling kunnen iets in ons stuk maken zodat we muren om ons hart gaan bouwen. We laten niemand meer binnen. Dat kan ons belemmeren in verder emotionele groei. 

De cursus start op 20 september 2021. Het bestaat uit vier avonden en een zaterdag.

 

Zie hier de Sway voor meer informatie.