HELP OEKRAINE

HELP OEKRAINE

WAT KAN JE DOEN:

Praktisch helpen in de vluchtelingencrisis kan door je op te geven als gastgezin voor vluchtelingen. Heel bijzonder is dat in Utrecht de gemeente en de kerken samenwerken in het opvangen van de vluchtelingen. Vanuit de Protestanste Diaconie Utrecht (onderdeel van de PKN) worden de gastgezinnen en dagopvang gecoördineerd. Wij willen hier ook aan bijdragen. Hier kan je je aanmelden, meer informatie vinden en met je vragen terecht.

https://www.diaconie-utrecht-vluchtelingen.nl/

 

Ook in Kanaleneiland komt er noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraine. Via het Leger des Heils kan je je aanmelden voor vrijwilligerswerk:
https://www.vcutrecht.nl/o/Leger-des-Heils2/activiteiten/Vrijwilligers-voor-opvang-vluchtelingen-Oekraine/49312

 

Opvang, dekens, bedden, voedsel, drinken en traumazorg voor mensen uit het oorlogsgebied. De volgende organisaties zijn in actie gekomen:
EO Metterdaad, Dorcas, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. 

https://www.eo.nl/programmas/eo-metterdaad/projecten/oekraine

 

HOW TO HELP:

Ukraine: How to Help

 

ELKE DAG 1 MINUUT BIDDEN VOOR OEKRAINE OM 16:00 UUR

Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte !

Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden.

We bidden elke dag om 16:00 uur